MALZEMELER
(PANDİSPANYA İÇİN):
4 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SUBARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
(KAKAOLU KEK İSTEYENLER İÇİN 1 PAKET KAKAO)
HAZIRLANIŞI:
KEKİMİZİ HAZIRLARKEN ÖNCELİKLE
YUMURTALARIMIZIN SARI VE BEYAZLARINI AYRI KAPLARA AYIRIYORUZ.YUMURTA BEYAZINI
KOYDUĞUNUZ KABIN İÇERİSİNE ŞEKERİN YARISINI EKLİYORUZ VE MİKSER İLE
KARIŞTIRIYORUZ.
YUMURTA SARILARININ ÜZERİNE KALAN ŞEKERİ İLAVE
EDİP YİNE MİKSER İLE ÇIRPIYOR SIVI YAĞ VE ÜZERİNE 3 KAŞIK KAYNAR SUYU
EKLEDİKTEN SONRA KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.
UN,VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLYEREK
ÇIPRIYORUZ.DAHA SONRA YUMURTANIN BEYAZIYLA HAZIRLADIĞIMIZ MALZEYİDE EKLEYİP BU
KEZ KAŞIK YARDIMIYLA YAVAŞÇA DIŞTAN İÇE DOĞRU KARIŞTIRIYORUZ.
YAĞLADIĞIMIZ TEPSİNİN İÇERİSİNE 1 TATLI KAŞIĞI
UN SERPELİM.ELİMİZLE UNU İYİCE TEPSİYE YAYALIM.TEPSİDE KALAN FAZLA UNU
DÖKELİM.ARDINDAN HAZIRLADIĞIMIZ HAMURU TEPSİYE DÖKÜP GÜZELCE YAYALIM.
NOT:HAMURU TEPSİYE DÖKTÜKTEN SONRA OLUŞAN HAVA
KABARCIKLARINI YOK ETMEK İÇİN TEPSİNİN ALTINI TEZGAHA YAVAŞCA VURALIM VE HAMURUN
TEPSİYE EŞİT MİKTARDA YAYILMASINI SAĞLAYALIM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERCELİK FIRINDA 20-25
DK.PİŞİRELİM.
İÇ MALZEMELER:
3 ADET MUZ
1 PAKET PASTA KREMASI ( BEN DR.OETKER İLE
HAZIRLADIM)
1,5 SU BARDAĞI SÜT
HAZIRLANIŞI:
BİR KABA PASTA KREMASINI VE SÜTÜ KOYUP MİKSER
YARDIMIYLAKREMA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRALIM.DAHA SONRA HAZIRLADIĞIMIZ
KEKİ 2 ‘YE AYIRIP ALT TABANINA PASTA KREMAMIZI GÜZELCE YAYALIM.DİLİM DİLİM
KESTİĞİMİZ MUZLARI ARASINA İSTEDİĞİMİZ YOĞUNLUKTA DİZİP ÜZERLERİNE DAMLA
ÇİKOLATASI SERPİŞTİRELİM.(BU TARİFİ DİLEDİĞİNİZ MEVSİM MEYVELERİYLE
LEZZETLENDİREBİLİRSİNİZ.)KEKİMİZİN DİĞER YARISINI ÜSTÜNE KOYDUKTAN SONRA KALAN
KREMAYLA TÜM PASTAYI KAPLAYALIM.ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.2-3
SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS İÇİN HAZIRLAYABİLİRİSİNİZ.AFİYET OLSUN…
TATLI GÜNLER DİLERİM. J
SimDorine’den Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder